La veu de l’experiència: Els nostres voluntaris i voluntàries

La nostra Fundació compta amb un total de 14 voluntaris i voluntàries que s’entreguen en cor i ànima per atendre a les persones migrades. Entre totes i tots sumen anys d’experiència que avalen la qualitat de l’atenció als usuaris i usuàries. Toni Garcia Salvador i Maria José Gómez Garcia només són dos dels exemples d’aquestes persones que es dediquen a la solidaritat i que fan possible que els projectes sense ànim de lucre tirin endavant.

  • Quina és la vostra funció voluntària a la Fundació?

Toni: Jo imparteixo classes de castellà a persones migrades. Majoritàriament, són dones migrades que viuen a Palma i que volen aprendre a llegir, escriure, parlar i entendre’l. Bàsicament, ensenyam el llenguatge bàsic per socialitzar i fer tasques administratives i laborals.

Maria José: Per part meva, som l’encarregada de la ludoteca. Mentre les mares són a la classe de castellà, nosaltres oferim aquest servei als seus infants de 0-3 anys.

  • Quin objectiu tenen aquestes activitats?

Maria José: El nostre objectiu és que gaudeixin i socialitzin, ja que no hem d’oblidar que aquests infants es troben en període d’adaptació en un idioma i una cultura diferent del de casa seva. El joc és una eina de plaer i d’aprenentatge. Ajudam a socialitzar des del respecte i l’empatia. A banda d’això, també procuram que les seves necessitats bàsiques estiguin cobertes.

No som una acadèmia. Elles s’apunten per aprendre castellà, però és un lloc de trobada entre totes i d’acollida on es troben a gust.

Toni Garcia Salvador, voluntari

Toni: A les classes és important que aprenguin, però va més enllà. No som una acadèmia. Elles s’apunten per aprendre castellà, però és un lloc de trobada entre totes i d’acollida on es troben a gust.

  • Com es duen a terme aquests projectes solidaris?

Maria José: A la ludoteca comptam amb tot tipus de joguines, coixins de psicomotricitat, contes…tot els encanta! A més, gràcies a les donacions podem adquirir tot allò necessari per l’atenció dels infants.

Toni: A classe de castellà per les persones migrades impartim el nivell A0 -oficialment no existeix aquest nivell, però hem dissenyat un temari adaptat basat en diversos estudis, dirigit a persones que no tenen coneixement de castellà, ni anglès, ni francès-. També feim el nivell elemental.

Saben que som voluntaris i ens donen les gràcies mil vegades. És molt satisfactori

Maria José Gómez, voluntària
  • Com reaccionen a la vostra feina?

Maria José: Saben que som voluntaris i ens donen les gràcies mil vegades. És molt satisfactori.

Toni: És molt satisfactori perquè elles venen perquè volen, i jo també venc perquè vull. Això crea un ambient molt empàtic. ‘Toni: És molt satisfactori perquè elles venen perquè volen, i jo també venc perquè vull. Això crea un ambient molt empàtic.

  • Quina és la vostra experiència en el voluntariat?

Toni: Vam començar l’activitat amb els immigrants a la Fundació tots dos junts el 2012. Abans, jo havia estat membre del patronat. Personalment, m’identifico com a sindicalista, tot i que professionalment m’he dedicat a l’hostaleria.

Maria José: Jo som mestra jubilada i quan vaig acabar de fer feina no volia estar a casa. Llavors, coneixia la fundació gràcies a en Toni i m’hi vaig sumar. M’agrada fer una atenció individualitzada a cada infant perquè a la meva vida professional no es podia aplicar tan específicament.